Design

Skandinavisk form + funktion siden 1936
For os handler design ikke om overflade. I hvert tilfælde ikke kun det. For os handler det frem for alt om funktion. Om hele tiden at forbedre dit liv i badeværelset og gøre det nemmere. Godt design er praktisk, let at gøre rent og holdbart. Et smukt designet badeværelse, der ikke opfylder disse krav, er ikke meget værd. Sådan et badeværelse vil aldrig få Ifö-mærket.

Når du bestemmer dig for Ifö, ved du, at du får et tidløst badeværelse med rødder i den skandinaviske designtradition. Vores designere er egentlig kunstnere, ingeniører og sociologer på samme tid. Deres produkter skal anvendes af nogen. De skal indgå i en sammenhæng, og de skal kunne fremstilles. Helst så ergonomisk som muligt. Det er faktisk ikke særlig svært at fremstille eksklusive produkter, der må koste, hvad de vil. Det svære ligger i at fremstille eksklusive produkter, som du og jeg har råd til.

Vores designere bruger meget energi på hver enkelt lille detalje. Alt er gennemtænkt. De arbejder med pennen i den ene hånd, og post-it-sedlerne i den anden. Arbejdet går faktisk ud på at sammenføje et stort antal – nogle gange helt modstridende krav. 
Udfordringen ligger i at finde den enkle og naturlige løsning efter mange forsøg, test og hårdt arbejde. Den ingen har tænkt på tidligere, og som gør en forskel. Hvis det lykkes, er man dygtig. Som f.eks. vores chefdesigner, Knud Holscher.

Professor Knud Holscher – prisbelønnet designer. 
Knud Holscher er Ifös chefdesigner. Han tilhører hjertet i den skandinaviske arkitekt- og designtradition. Han har blandt andet arbejdet sammen med Danmarks stolthed Arne Jacobsen. Udfordringen for disse pionerer var at give alle mennesker adgang til smukke og funktionelle produkter. Inspirationen blev blandt andet hentet fra den arbejdende befolkning: bønder, fiskere og håndværkere. Det er også der den naturlige enkelhed i "Skandinavisk design" kommer fra.

Blandt Knud Holschers senere design finder vi vores meget populære toilet Ifö Sign Art. Det er et typisk eksempel på skandinavisk design med sine rene og enkle former. Ekstra sjovt er det, at det har vundet den internationale designudmærkelse reddot design award.