Om Ifö Sanitär AB

Ifö Sanitär er Nordens ledende producent og markedsførende af VVS-produkter til badeværelser og køkkener. Vores forretningsidé er at tilbyde et komplet toilet og badeværelse samt arbejdsborde til køkkener og vådrum med kundernes behov i centrum. Vi driver virksomhed i Sverige, Danmark, Norge, Estland, Letland og Litauen.

 

Ifö Sanitär er en del af den finske koncern Sanitec, der er en ledende aktør på det europæiske badeværelsesmarked. Sanitec driver virksomhed i en lang række lande og har 18 produktionsanlæg i Europa med i alt 7100 ansatte. Læs mere på www.sanitec.com


Vores produktionsanlæg
Ifö Sanitärs største produktionsanlæg ligger i Bromölla. Fabrikken er en af verdens mest moderne fabrikker. Her produceres alt vores sanitetsporcelæn i et procesindustrielt miljø. Siden år 2000 er der gennemført store investeringer på fabrikken, hvilket indebærer, at gammel teknik er udskiftet til den mest moderne trykstøbeteknik.

Ifö Sanitärs andet produktionsanlæg ligger i Mörrum. Her fremstilles bruseprodukter samt rustfri produkter. Produktionen ligner i høj grad den traditionelle værkstedsindustri, samtidig med at vellykkede tekniske satsninger i de seneste år har medført, at produktionen er automatiseret langt mere.


Nogle vigtige årstal:

1887 Ifö Kalk- och Kaolinbruk – industriel fremstilling starter
1900 Ifö Chamotte- och Kaolinfabrik AB og Ifö Cementfabrik danner Ifö fabrikken
1936 Starter fremstillingen af sanitetsporcelæn og toiletter med vandbesparende skyl
1937 Ifö fabrikken  børsnoteres
1967 Ifö et 100 % ejet datterselskab af Skånska Cement, senere Euroc-koncernen.
1976 Ifö fabrikken  deles op i fem selvstændige selskaber: Ifö Sanitär, Ifö Electric Högspänning, Ifö Electric Lågspänning, Ifö Kampri og Ifö 
1981 Ifö Sanitär og Ifö Kampri bliver til Ifö Sanitär i sin nuværende form
1982 Finske Wärtsilä erhverver Ifö Sanitär af Euroc
1998 Sanitec børsnoteres i Finland
2001 Investmentgruppen BC Partners køber Sanitec-koncernen
2002 Teknikskifte i sanitetsfabrikken i Bromölla
2003 Region Sanitec North dannes
2005 Sanitec erhverves af den svenske kapitalfond EQT