Bæredygtighed

 

Når det er muligt stræber vi mod at vælge kvalitetsprodukter frem for billig masseproduktion. Hvorfor? Nøgleordene er holdbarhed, enkelthed og funktionalitet. Sammen med det kommer respekten for naturen, og derfor sætter Ifö altid miljøet først i både produktionen og det visuelle udtryk. Vores mål er at lave produkter, der holder i mange år. At vælge produkter i høj kvalitet, der vil holde i mange år, er én af de vigtigste måder at være bæredygtige på i en verden i konstant forandring. 

Produkter i eco-design

Miljøvenlige, ressourcebesparende og holdbare produkter er meget vigtigt for os. Derfor bruger vi et eco-design og udvikler vores produkter konstant for at opfylde principperne for eco-design. Gennem et produkts livscyklus, lige fra anskaffelsen af materialer til brugen af produktet, skal det nye produkt altid være bedre fra et miljømæssigt perspektiv end det gamle. Vi arbejder således på at efterlade det mindst mulige miljømæssige aftryk, og således er vores produkter i sidste ende både holdbare og nemme at vedligeholde. Og skulle der mod forventning opstå problemer garanterer vi, at reservedelene er tilgængelige i 10 år efter, at produktet er udgået, så det altid er muligt at anskaffe reservedele. Et andet vigtig del er løbende at uddanne og træne vores medarbejdere, såvel som installatører, ingeniører og arkitekter, så der også her er fokus på miljøet og påvirkningen heraf.  

Hvad har vi konkret gjort?

  • Lavt vandforbrug: Vi var de første til at introducere valget mellem stort og lille skyl og har siden lavet skyllet helt ned til 2/4 liter. Vandforbruget er således op til 33% lavere end ved andre toiletter.
  • Ingen tungmetaller: Alt vores porcelæn er 100% fri for tungmetaller.
  • Naturlige materialer: Porcelæn er et naturligt materiale og vores specielle behandling af porcelænet gør, at det kan holde i mange år. Efter endt brug vil porcelænet blive knust og brugt til vejbelægning eller lignende. 
  • Lokal produktion betyder mindre transport: Vi producerer vores produkter lokalt i norden på fabrikker i Sverige. Det betyder mindre transport af produkterne, hvilket mindsker CO2-udledningen.
  • 10 års reservedelsgaranti: Vi garanterer, at du kan få reservedele til dine produkter 10 år efter, at produktet er udgået fra vores sortiment. På den måde kan vi sikre, at vores produkter holder længere, og at en lille reservedel ikke skal være grunden til, at du skal skifte toilet, vask eller lignende. 
  • Pakning af produkter: Vi pakker vores produkter i minimal emballage og har netop ændret vores papkasser til et grønnere alternativ. På den måde har vi mindsket vores CO2-udledning med 6%.

Læs mere om Ifö og Geberits tiltag med eco-design, CO2 reducering og bæredygtige produkter via knappen nedenfor.

ISO 9001 og ISO 14001

Alle vores produkter er CE-mærket, og vi har været ISO 9001 certificerede siden 1995 og ISO 14001 certificerede siden 1998. ISO-certificeringen er en international anerkendelse, som er velset af virksomheder over hele verden. Det væsentlige er at sikre, at produkter og services er sikre, og at kvaliteten er god. At have disse certifikater betyder, at vi arbejder for både vores kunder og for miljøet. 

Sundhed og sikkerhed for vores ansatte

ISO 45001 er verdens første internationale standard for erhvervsmæssig sundhed og sikkerhed. At sikre vores ansattes helbred og sikkerhed er ubetinget det mest vigtige hos Geberit. Ved at være ISO 45001 certificeret beviser vi, at vi arbejder proaktivt for at øge sikkerheden, reducere arbejdsskader og forbedre sundhedstilstanden og trivslen på jobbet.