Ifö idag

Ifö er et af de ældste og mest elskede brands på danskernes badeværelse med et bredt sortiment af toiletter, håndvaske, møbler og bruseløsninger. Ifö er en del af Geberit Group, som er markedsleder inden for sanitetsprodukter i Europa.


Øvelse gør mester

Det hele startede i nærhenden af den smukke sø Ivsjön i det sydlige Sverige. Stedet, hvor vi stadig befinder os i dag. Vi har arbejdet med porcelæn i over 100 år, og med badeværelser i over 80 år. Men selvfølgelig begyndte det hele længe før. For 60 millioner år siden blev vores planet befolket af de organismer, der blev de fossiler, vi bruger i dag, når vi fremstiller porcelæn.

Mange år senere, i 1887 mødtes geologen Gerard de Geer og dyrlægen Abelgard Nielsen ved kalkstenbruddet nær Ivsjön. Sammen opdagede de lime og kaolin, og snart begyndte Nielsen, der var iværksætter, Iföverken. Mange af de tyske arbejdere havde vanskeligheder med at udtale Ivösjön med en svensk "v", derfor er det tyske "f" stadig i vores firmanavn i dag.

Der er sket meget siden da. Men meget er også det samme. I dag produceres alt på hypermoderne fabrikker, der styres af computere. Men det vigtigste er stadig håndværket. Alle produkter bliver inspiceret af erfarne fagfolk, for at sikre, at kun kvalitetsprodukter forlader fabrikken. Porcelæn er stadig det materiale, vi synes bedst om. Ikke fordi det er det billigste eller nemmeste at arbejde med, men fordi det er det bedste.

 

 

  • 1941 Efter en brand blev en ny fabrik bygget med to gange så stor kapacitet. Produktionen fortsatte indtil 1971.
  • 1940 Under anden verdenskrig var det svært at få fat i olie, og opførelsen af gasgeneratorer startede.
  • 1967 Virksomheden blev en del af Skånska Cement, senere Euroc koncernen.
  • 1982 Virksomheden blev en del af Finish koncernen Wärtsilä.
  • 1991 Ifö introducerer sit første toilet med to skyllesystemer - Ifö Aqua 21
  • 2015 Virksomheden blev en del af den schweiziske koncerngruppe Geberit