PLANLÆG DIT BADEVÆRELSE

Badeværelset er nok det første sted du besøger om morgenen. Og det sidste sted du går hen om aftenen, før du går i seng. Badeværelset er en væsentlig del af vores hjem. Derfor skal du bruge ekstra tid og kræfter ved design af dit nye badeværelse. Vi opfordrer vores kunder til at diskutere badeværelsesmulighederne med fagfolk - VVS'ere, showroom-medarbejdere eller en arkitekt. Professionelle fagfolk ser andre muligheder, og kan hjælpe dig med at skabe et elegant, funktionelt og sikkert badeværelse.

Muligheder

Den bedste måde at planlægge dit nye badeværelse på, er simpelthen ved at tegne grundplanen på et kvadreret papir. Sørg for at markere døre og vinduer, før du begynder med de større elementer, som badekar og håndvaskemøbler. Prøv at placere dem i forskellige hjørner af rummet eller på modsatte sider, for blot at se, hvordan rummet ser ud. Selvfølgelig er det i et stort badeværelse lettere end i et mindre rum. Mulighederne afhænger også af omstændighederne. Hvis du bygger et nyt hus, kan du bestemme størrelsen og formen på rummet. Hvis du renoverer et eksklusivt badeværelse, er mulighederne færre.

Sådan bruger du rummet

Design bliver vigtigere, jo mindre rummet er. Der er mange måder, at spare plads på og skabe et badeværelse, der er både stilfuldt og funktionelt, selv med mindre værelser. For eksempel kan du spare meget plads ved at tilføje et badskærmbillede. Her finder du mere inspiration. 

Arbejd med fagfolk

Et professionelt bygget og velindrettet badeværelse er noget, du aldrig vil fortryde - det vil tjene dig i årevis. Selv om du selv kan gøre meget af det forberedende arbejde, skal det stadig gøres af autoriserede fagfolk. Elektricitet og rørlægning er to områder, hvor du har brug for professionel hjælp. For at få styr på fugtbarrierer og gulvgradienter, skal du være en trænet blikkenslager. Og elektroniske apparater skal altid monteres af en autoriseret elektriker.

Sådan planlægger du din renovering

Start med at beslutte, om du vil genopbygge hele badeværelset, eller hvis du bare vil udskifte det gamle toilet og møbler. Prøv at tænke på din families behov. Hvilken slags toiletopløsning foretrækker du? Har du brug for en ekstra håndvask? Vil et bad være nok, eller har du brug for et badekar?

Begynd at tegne

Når du tegner din grundplan på et kvadreret papir, skal du huske at markere placeringen af døre, vinduer og VVS. Placeringen af brusebadet og toilettet bestemmes normalt af den eksisterende VVS i huset, men i stedet giver det dig mere frihed til at arrangere de øvrige elementer. Hvis du bor i en lejlighed, er dine muligheder begrænsede. I et hus kan du gøre meget mere, men du har også brug for mere professionel hjælp, som vil koste meget.

Ting du skal huske

Lav et budget

Når man bygger et nyt badeværelse, er det svært at forudse alle omkostninger. Vægge, gulve, lager og installationer kan ofte koste dig mere end forventet. Før du slår nogen vægge ned, anbefaler vi dig at fastsætte en finansiel ramme for hele projektet. Det er næsten umuligt at forudsige hver eneste pris, men det er altid en god ide at lave et skøn. Husk at tilføje en lille smule for at være sikker. Selvfølgelig, hvis du selv kan gøre meget af arbejdet og ikke har brug for professionel hjælp til alt, kan du holde dine omkostninger nede.

Find inspiration

Det kan være svært at vide præcis, hvordan du vil have dit badeværelse til at se ud. Prøv at oprette et overblik ved at indsamle billeder af mønstre, du kan lide fra forskellige interiørmagasiner. Ved at studere billederne vil du hurtigt finde ud af hvilke du kan lide. Måske er det vægternes farve, den hyggelige belysning eller de smukke materialer.

Der er meget inspiration at finde online, men det er også en god måde at besøge udstillingslokaler på at finde ting, der appellerer til dig. Det er også den bedste måde at fysisk opleve forskellige overflader, materialer og elementer på.