HVILKEN STØRRELSE ER DIT BADEVÆRELSE

Små badeværelser

Der er mange måder at spare plads på og skabe et velfungerende badeværelse med stor opbevaring, selv med et mindre badeværelse.

For eksempel har vi løsninger med en forfængelighedstop og et bundskab kombineret. Eller i stedet for regelmæssige spejle kan du prøve et spejlskab. Et højt skab er også en god mulighed for mindre badeværelser. Hvad du taber i bredden, vinder du i højde.

Af indlysende årsager er brusebadet næsten altid placeret i et hjørne. I stedet for et shower curtain kan du søge efter brusevægge. De kommer i mange forskellige størrelser og former og er fleksible at bruge.

Hvis du har et rigtigt lille badeværelse, er den bedste mulighed formentlig en væg med en smal dør og en svagt buet profil. Når dusjen ikke er brugt, kan væggen let foldes ud af vejen for at spare plads.

Hvis det er muligt, anbefaler vi et væghængt toilet før en gulvstående løsning. Da skyllemekanismen er gemt inde i væggen, sparer du meget dyrebart rum. Dit badeværelse vil også være lettere at rengøre, da et væghængt toilet vil forlade dig plads under.

Mellemstore og store badeværelser

Hvis du har et større badeværelse, har du normalt mange flere muligheder. Men det handler ikke kun om plads. Skabe, håndvask, toilet og badekar skal alle behandles som separate genstande. Med et større badeværelse er du ikke længere tvunget til at kombinere ting.

Hvad er dine behov, og hvad er dit badeværelse, der skal tjene? Et badeværelse kan se meget anderledes ud, afhængigt af om du har børn eller ej, hvis du har brug for et badekar, et brusebad eller begge dele, eller hvis badeværelserne hovedsagelig er til dig eller for dine gæster.

Start med at spørge dig selv, hvad du vil have fra badeværelse. Med et bund- og spejlskab kan du gemme mange ting. En anden løsning er at placere to eller tre høje skabe ved siden af hinanden. Find ud af, om du foretrækker en moderne bruservæg frem for en brusekabine. Hvis der er masser af plads, kan du oprette dit eget hjemme spa ved at installere et badekar. Et godt første skridt, når du planlægger dit nye badeværelse, er altid at tegne det på et kvadreret papir.

En masse inspiration kan findes i forskellige interiør- og arkitektoniske tidsskrifter. Og husk, du kan altid spørge en af vores fagfolk for deres hjælp eller mening.