HVOR STORT ER DIT BADEVÆRELSE?

Lille badeværelse

Der er mange måder at spare plads på og idéer til at skabe et velfungerende badeværelse med masser af opbevaringsplads - selv med et lille badeværelse.

Eksempelvis har vi kombinerede løsninger med håndvaske og badeværelsesmøbler. Eller i stedet for almindelige spejle kan du prøve et spejlskab. Et højt skab er også en god mulighed til mindre badeværelser. Hvad du taber i bredden, vinder du i højden.

Af indlysende årsager er brusebadet næsten altid placeret i et hjørne. I stedet for et badeforhæng kan du i stedet søge efter brusevægge. De kommer i mange forskellige størrelser og former, og er fleksible at bruge.

Hvis du har et meget lille badeværelse, er den bedste mulighed formentlig en væg med en smal dør og en svagt buet profil. Når bruseren ikke er i brug, kan væggen let foldes væk for at spare plads.

Spar plads med væghængt toilet


Hvis det er muligt, anbefaler vi et væghængt toilet, i stedet for en gulvstående løsning. Da skyllemekanismen er gemt inde i væggen, sparer du meget dyrebar plads. Dit badeværelse vil også være lettere at rengøre, da en væghængt model vil give plads til rengøring under toilettet.

Mellemstore og store badeværelser

Hvis du har et større badeværelse, har du normalt mange flere muligheder. Men det handler ikke kun om plads. Skab, håndvask, toilet og badekar skal alle behandles som separate elementer. Med et større badeværelse er du ikke længere tvunget til at kombinere ting.

Hvad er dine behov, og hvilket formål skal dit badeværelse tjene? Et badeværelse kan se meget anderledes ud, afhængigt af om du har børn eller ej, har brug for et badekar, et brusebad eller begge dele, eller hvis badeværelserne hovedsagelig er til dig eller tiltænkt dine gæster.

Start med at spørge dig selv, hvordan du ønsker indretningen. Med et bund- og spejlskab kan du gemme mange ting. En anden løsning er at placere to eller tre høje skabe ved siden af hinanden. Find ud af, om du foretrækker en moderne bruservæg frem for en brusekabine. Hvis der er masser af plads, kan du lave dit eget hjemme-spa ved at installere et badekar. Et godt første skridt, når du planlægger dit nye badeværelse, er altid at tegne det på et kvadreret papir.

Du kan altid søge inspiration i forskellige livsstils- og indretningsmagasiner. Og husk, at du altid kan spørge en af vores fagfolk for deres hjælp eller mening.