Ifö badeværelsesmøbler i lys eg

Sådan kan smarte valg hjælpe

med at holde dit badeværelse rent

Gør rengøringen nemmere med disse brugbare tips

Hovedrengøring af badeværelset kan være meget tidskrævende. Hvis du planlægger et nyt badeværelset eller vil opgradere dit nuværende, er det tid til at gøre rengøringsprocessen hurtigere og nemmere. Et par få smarte valg i badeværelsesdesignet og badeværelsesmøbler kan spare dig meget tid på rengøringen på sigt.

Vi har samlet vores top 5 tips, der vil mindske tiden brugt på rengøring af badeværelset

1. Simpel planlægning

Når du skal beslutte, hvordan badeværelset skal designes mht. plads, så undgå at skabe for mange hjørner og vinkler ved at holde plantegningen så simpel og pladsoptimerende som muligt. Det vil gøre rengøringen af badeværelset meget nemmere, da hjørner og vinkler kan være svære at nå og få ordentligt rene - og så bliver de ofte glemt.

2. Vigtige badeværelsesmøbler

Vælg de vigtigste badeværelsesmøbler, der vil holde alt organiseret og samtidig sparer plads, såsom skabe, hylder og underskabe. Overvejer du en firkantet håndvask, så bør du tænke over, at snavset vil samle sig i hjørnerne. Vi anbefaler runde former, der sørger for, at vandet og snavset bliver ledt direkte ned i afløbet - og håndvaske med en skidtreducerende glasur kan gøre din badeværelsesrengøring nemmere.

Almindelige husholdningsprodukter kan bruges til at rengøre badeværelsesmøbler og håndvaske. Du bør dog holde dig fra at bruge klude og svampe med skurepulver i, da det kan ridse og ødelægge overfladen.

Oversigt over badeværelsesserier

3. Montér elementer på væggene

I stedet for at vælge gulvstående badeværelsesmøbler og toiletter, hvorfor så ikke montere dem på væggen? Det vil gøre gulvet mere tomt og lettere at rengøre. Vi anbefaler minimum et 10 centimeters mellemrum under de væghængte elementer for nemmest at kunne rengøre under dem. Væghængte skabe såsom et højskab eller overskab er også en mulighed for ekstra opbevaringsplads.

4. Vælg større fliser

Når det kommer til gulve og vægge, så gå efter større fliser for at minimere mængden af fuger - som er en af de sværeste ting at holde ren og undgå pletter på. Hvad er fugen? Det er en blanding af vand, cement og sand, som udfylder mellemrummet mellem fliserne. Så da større fliser naturligt kræver mindre fugemasse for at holde dem sammen, er det noget, der er værd at overveje. Det vil i hvert fald gøre det nemmere at holde badeværelsesfliserne rene

5. God ventilation

Vi ved, hvor træls det kan være at bruge tid på at skrubbe mug af væggene og hjørnerne. Derudover er mug og skimmel dårligt for helbredet. Løsningen? Hold dit badeværelse godt ventileret. Det vil ikke kræve meget plads eller indsats: installér blot en god ventilator (der er ikke behov for filer, da det vil mindske muligheden for at få luft igennem og ud i rummet) og åben vinduet så ofte du kan, specielt efter et bad, for at få luftet ordentligt ud.


Der er mere i livet end at gøre badeværelset rent - men intet slår en helt rent, skinnende og flot badeværelsesoplevelse. Hvis du indretter dit badeværelse fra bunden eller vil finde nemmere løsninger til at holde badeværelset mere ryddeligt, er der mange gode løsninger tilgængelige. God rengøring!

Er du klar til at designe dit badeværelse?


Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration!