Ifö badeværelse

Undgå bakteriefælder på badeværelset

At holde badeværelset fri for bakterier er mere relevant end nogensinde. Hænderne skal vaskes grundigt og hyppigt, og badeværelset skal rengøres. Følg disse enkle råd og undgå bakteriespredning i hjemmet

Fokusér på de rigtige steder

Selvom vi er gode til at være opmærksomme på hygiejnen, så gemmer bakterierne sig på steder vi ofte overser, som det er let at gøre noget ved. Et godt sted at starte er dørhåndtag, greb, stikkontakter og trykknappen på toilettet, som bliver berørt dagligt.

Gør håndklædeskift til en rutine

Håndklædet på badeværelset, som alle tørrer hænder i efter vask, er en stor bakteriefælde. Heldigvis er det let at gøre noget ved. Sæt en fast reminder på telefonen, så udskiftningen bliver fast, og der ikke går alt for lang tid mellem.

Nogle fælder kan klares med teknologi

At gøre sit badeværelse berøringsfrit er en enkel måde at slippe for mange bakteriefælder, og det er ikke så svært som det lyder. F.eks. kan trykknappen på toilettet ofte enkelt udskiftes med en sensor der automatisk skyller ud når hånden holdes over. Eller vandet i vandhanen kan aktiveres af bevægelse.

Vil du vide, hvilke Ifö WC-modeller der fås med sensor?

Telefonen på toilettet

De fleste af os tager mobilen med på badeværelset og vi ved allesammen at det er en bakteriefælde, som ikke bare spreder bakterier på badeværelset, men også i resten af huset. En god løsning er at stille sprit på badeværelset og bruge toiletbesøget til også at få sprittet telefonen af.

Vælg badeværelsesprodukter, der er lette at rengøre

Hvis badeværelset skal renoveres, er der flere vigtige valg, der kan gøre livet lettere i forhold til rengøring de næste mange år frem. Gå efter et toilet uden skyllekant, så kan bakterier ikke gemme sige i kummen. Vælg en håndvask med glatte overflader, så skidt og sæberester ikke ligger tilbage når hænderne er vasket.


Vær opmærksom på kvaliteten. Toiletter, håndvaske og andre produkter i porcelæn kan se ens ud på overfladen, men der kan være stor forskel i kvaliteten. Vælger man ikke et kvalitetsprodukt, vil de næste mange år gå med unødig ekstra rengøring, fordi skidtet ikke er til at få af.


Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration