Hvilket toilet har jeg?

Det kan godt være svært at se hvilket toilet du har i dag, hvis du ikke har gemt fakturaen, brugsvejledningen eller skrevet det ned. Det kan være, at du er flyttet ind i en bolig, hvor du ikke selv har bestemt det eksisterende WC.

Men det er heldigvis forholdsvist nemt at finde ud af hvilken model dit eksisterende Ifö toilet er.

Rent praktisk skal du se på skylleknappen. Skylleknappen viser nemlig ofte fabrikantens navn. Har du et Ifö toilet kan du sammenligne skylleknappen med de modeller som er i vores produktkatalog. Skylleknappen, også kaldet trykknappen, er navngivet efter toiletmodellen.

Du kan se vores skylleknapper her

Hvordan udskifter man toilet?

Alt afhængig af hvilken toiletmodel du vælger at udskifte dit gamle med, er der en del ting du skal sætte dig ind i, i forbindelse med udskiftning af toilettet. Overvej følgende:

Inden du søger efter et nyt, kan det være en god ide at vide hvilket mærke og model dit eksisterende toilet er. Installationsprocessen kan være mindre krævende, hvis du vælger et nyt, der i mål er ens med dit eksisterende toilet. Vælger du en helt ny model, eller skifter du fra gulvstående til et væghængt toilet, er der mere at tænke på i installationsprocessen.

  • Har dit nye toilet samme mål som det gamle?
  • Er vandlåsen den samme? (link til tekst om p-lås/s-lås)
  • Skal der laves ny rørføring?
  • Skal afløbet placeres anderledes?
  • Skal du tage højde for gulvvarme, hvis du vælger skrue huller?
  • Vil et toilet der limes fast dække eksisterende skrue huller?
  • Skifter du fra et gulvstående til et væghængt?

Det kan være en rigtig god ide at rådføre sig med en VVS-installatør inden man går i gang med at renovere sit badeværelse. Nogle gange kan de ønsker, man har til et nyt badeværelse, være mere krævende end først antaget.

Hvornår bør man udskifte et eksisterende toilet?

Der er ikke nogen regler for, hvornår man skal skifte sit toilet. Men der er oftest fire grunde til at man vælger at udskifte et eksisterende toilet. De mest almindelige årsager er enten at toilettet er gået i stykker, eller at dit badeværelse skal renoveres, dine behov ændre sig forbindelse med tilgængelighed. En anden grund kan være, at du ønsker at spare på vandet med et mere miljøvenligt toilet:

1. Toilettet er i stykker

Det kan være at dit eksisterende toilet løber, eller på anden måde er i stykker. Hvis det ikke er muligt at reparere ved at afkalke cisternen, skifte en utæt pakning eller udløbsventil, kan en løsning være at udskifte toilettet. Snak med dit lokale VVS-installatør, som kan hjælpe med at vurdere om det virkeligt er tid til at udskifte toilettet.

Skal du have nyt toilet, kan du læse, hvad vi skriver om at vælge nyt her
Ifö toilet cisterne

2. Renovering af badeværelse

Som oftest bliver toilettet udskiftet, når man renoverer sit badeværelser. Har man et gulvstående toilet, vil det oftest blive udskiftet med et væghængt. Grunden er, at det er nemmere at rengøre rundt om en væghængt toiletskål. Et andet argument for at vælge et væghængt, er at de er pladsbesparende i et badeværelse.

Ifö toilet

3. Lettere adgang ved gangbesvær

Normalhøjden på et toilet fra Ifö er 42 cm - uden toiletsæde. Derudover har Ifö en høj model på 46 cm (mål uden toiletsæde). Langt de fleste sidder bedst på et toilet med en overkant på 42 cm, men den højere model er en fordel hvis man har gangbesvær, da det letter bevægelsen ned til toilettet. Der kan også påføres armstøtter for ekstra support.

Ifö Care toilet

4. Vandbesparelse

En anden meget hyppig grund til at udskifte sit toilet er at ældre toiletter bruger rigtig meget vand. Toiletter af ældre dato kan bruge op til 12 liter vand pr. skyl. Nye toiletter er meget vandbesparende, hvilket både er godt for miljøet, men også for din vandregning.

Ifö’s toiletter har alle stort og lille skyl der hhv. bruger 4 l og 2 l. Så der er en del at spare ved at udskifte et ældre med et ny

Ifö Rimfree toilet