Ifö badeværelse

Inspiration til badeværelsesvægge

Fliser eller maling: Hvad er dine muligheder?

Når det kommer til vægge på badeværelset, kan du vælge mellem mange elementer - fra træpaneler og fliser til specielle installationer, såsom vandafvisende materialer.

Se, hvordan materialer såsom fliser og træ kan give både funktionalitet og et nyt udtryk på dit badeværelse.

Badeværelsesinspiration: De 4 mest almindelige materialer til badeværelsesvægge

En stor del af dine ting på badeværelset bliver udsat for vand og fugt gennem årene og vandskader på møbler og andet interiør er et almindeligt problem.

Den nemmeste og mest effektive måde at undgå, at materialer og overflader bliver ødelagt af vand og fugt, er at holde møbler og andet så langt væk fra vandkilder som muligt.

Når det kommer til vægge på badeværelset, er det dog sværere, da de uundgåeligt vil være en del af våde zoner såsom bruseområdet. Derfor er ordentligt forseglede og vandtætte badeværelsesvægge essentielt for at sikre et sundt og funktionelt badeværelsesmiljø.

Her er det, du behøver at vide om de mest almindelige vægløsninger til badeværelset:


Ifö badeværelse

1. Maling

Ny vægmaling kan hurtigt friske dit badeværelse op, og mulighederne er uendelige.

Uanset, om du følger de seneste farvetrends, ønsker at skabe en rolig atmosfære med milde pastelfarver eller planlægger mange farver, så vær opmærksom på de våde områder på badeværelset.

Vælg en vandafvisende maling, der kan holde til fugt og vandsprøjt, så du kan beskytte din badeværelsesvæg fra skade og undgå, at fugt trænger ind i væggen.
Ifö badeværelse

2. Glas og keramiske fliser til badeværelset

Badeværelsesfliser er et godt valg til badeværelsets overflader og meget almindeligt - lige fra det rene, simple look med hvide fliser til det sjovere, farverige udtryk eller en mønstret flisevæg.

Badeværelsesfliser er ikke kun nemme at rengøre, men også nemmere at reparere eller udskifte, hvilket gør fliser på badeværelset til et godt valg, hvis du renoverer badeværelse på budget eller blot ønsker hurtig og simpel fornyelse af badeværelset.

Et ekstra tip: Mørtel af modificeret latex og vandbaseret mørtelforsegling kan øge mørtelens liv og gøre din rengøringsrutine nemmere.
Ifö badeværelse

3. Akryl

Akryl er et kendt vandtæt materiale, der kan bygges omkring dit bruseområde eller badekar. De kommer i forskellige udformning og er oftest nemme selv at installere.
Ifö badeværelse

4. Træ

Træ har været et no-go på badeværelset i lang tid, da det er kendt for ikke at kunne tåle vand og det fugtige miljø fra bruseområder.

Dog gælder dette kun for nogle typer af træ såsom rødtræ, fyrretræ, egetræ eller ubehandlede træsorter.

Modsat er hårdt, tungt træ som valnød og wengé resistent over for fugt og skaber et naturligt og luksuriøst udtryk på dit badeværelse. Vær dog opmærksom på at følge nogle guidelines, hvis du ønsker træ på dit badeværelse.

Ekstra tip: Den rette behandling med olier og lak er essentielt for at forhindre fugt i at trænge ind i træet.

Uanset om du går efter et moderne, naturligt eller luksuriøst udtryk, når du vælger maling til din badeværelsesvæg eller nye badeværelsespaneler, så vær opmærksom på materialernes kvalitet og vedligehold for at sikre, at de kan modstå det fugtige klima på badeværelset.

Find de rette materialer til dine badeværelsesvægge.


Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration!

Ifö brochure

Flere inspirationsartikler og designtips