Ifö badeværelse med lys eg

Hvor stort er dit badeværelse?

Se, hvordan du indretter et badeværelse perfekt - og får mest muligt ud af pladsen.

Det typiske badeværelse er lille og kræver en god indretning for at udnytte pladsen optimalt og samtidig skabe et både flot og komfortabelt badeværelse.

Sæt dig ned og analyser udformningen og størrelsen på dit badeværelse: Hvad kan fungere, og hvad kan ikke - og hvad er der behov for? Eksempelvis vil et familiebadeværelse ofte kræve et badekar og en overflade, der er skridsikker, mens et hovedbadeværelse kræver en smule mere luksus.

Ifö badeværelse med grøn marmor

Lille badeværelse

Der er mange måder at spare plads på og idéer til at skabe et velfungerende badeværelse med masser af opbevaringsplads - selv med et lille badeværelse. Eksempelvis er en kombinerer håndvask og møbelløsning god til at spare plads. Eller i stedet for almindelige spejle kan du prøve et spejlskab. Et højt skab er også en god mulighed til mindre badeværelser. Hvad du taber i bredden, vinder du i højden.

Af indlysende årsager er brusebadet næsten altid placeret i et hjørne. I stedet for et badeforhæng kan du i stedet søge efter brusevægge. De kommer i mange forskellige størrelser og former, og er fleksible at bruge. Hvis du har et meget lille badeværelse, er den bedste mulighed formentlig en væg med en smal dør og en svagt buet profil. Når bruseren ikke er i brug, kan væggen let foldes væk for at spare plads.

Hvis det er muligt, anbefaler vi et væghængt toilet, i stedet for en gulvstående løsning. Da skyllemekanismen er gemt inde i væggen, sparer du meget dyrebar plads. Dit badeværelse vil også være lettere at rengøre, da en væghængt model vil give plads til rengøring under toilettet.
Ifö badeværelse

Mellemstore og store badeværelser

Spørgsmålet er, hvordan du bruger badeværelset. Hvad er dine behov, og hvilket formål skal dit badeværelse tjene? Et badeværelse kan se meget anderledes ud, afhængigt af om du har børn eller ej, har brug for et badekar, et brusebad eller begge dele, eller hvis badeværelserne hovedsagelig er til dig eller tiltænkt dine gæster.

Start med at spørge dig selv, hvordan du ønsker indretningen. Med et underskab og et spejlskab kan du få god opbevaringsplads. En anden løsning er at placere to eller tre høje skabe ved siden af hinanden. Find ud af, om du foretrækker en moderne bruservæg frem for en brusekabine. Hvis der er masser af plads, kan du lave dit eget hjemme-spa ved at installere et badekar. Et godt første skridt, når du planlægger dit nye badeværelse, er altid at tegne det på et kvadreret papir.

Du kan altid søge inspiration i forskellige livsstils- og indretningsmagasiner – og selvfølgelig her på vores hjemmeside. Og husk, at du altid kan spørge en af vores fagfolk for deres hjælp eller mening.

Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration!

Ifö brochure

Flere inspirationsartikler og designtips