Ifö badeværelse

Hvor meget koster dit nye drømmebadeværelse?

Og skal du gøre det selv eller vælge professionelt?

Skal du lave nyt badeværelse eller renovere? Så har du nok som mange andre i samme situation overvejet følgende to spørgsmål:

1. Hvor meget koster et nyt badeværelse?
2. Skal jeg hyre en professionelt eller er jeg modig nok til selv at bygge et nyt badeværelse?

At bygge nyt eller renovere badeværelse involverer ofte en VVS-installatør, elektriker og en murer, så det kan hurtigt blive et dyrt projekt. Hvis du vil have en ide om, hvad det koster at renovere badeværelse eller bygge helt nyt, og hvordan du kan spare penge, så læs med her.

Hvordan beregnes prisen på et nyt badeværelse?

Prisen på et nyt badeværelse varierer meget alt efter størrelsen på din badeværelsesrenovering. Overvejer du fuld renovering, inklusiv nyt udtryk, nye gulve og nye vægge, eller vil du bare udskifte nogle enkelte elementer, et nyt badeværelsesmøbel og noget maling?

Den dyreste del af en ombygning af badeværelset er oftest VVS-arbejdet. Hvis du planlægger at rive hele badeværelset ned eller flytte inventar, kan prisen på udskiftning af rør og indkøb af nyt inventar nemt ligge mellem kr. 30-50.000,-.

En måde at minimere omkostningerne til VVS-arbejde er at beholde inventaret der, hvor det er, eller bygge det nye badeværelse i nærheden af bryggerset, hvor rørinstallationerne allerede er samlet.

Pris på et nyt badeværelse

Hvis du har brug for en generel pris på badeværelsesrenovering, vil den ifølge interiør professionelle hos HOUZZ ligge på følgende:

Gæstebadeværelse: 60-120.000 kr.
Primære badeværelse: 240-370.000 kr.
Luksus badeværelse: 600.000< kr.

En anden måde at estimere omkostningerne til nyt badeværelse er at følge Bolius Homeowners Knowledge Centre. De siger, at et nyt badeværelse typisk koster kr. 25-30.000,- pr. kvadratmeter.

Skal du gøre det selv eller vælge en professionel?

Dette spørgsmål er selvfølgelig meget afhængig af omkostningerne. Hvor meget koster et professionelt opsat badeværelse sammenlignet med et gør-det-selv badeværelse? Det er også et spørgsmål om tid. Hvor meget tid har du til at investere i gør-det-selv? Og kan din familie leve uden badeværelset i den tid, det tager at færdiggøre det selv?

Hvis du har en teenager eller et lille barn, kan du muligvis ikke leve længe uden badeværelset. Medmindre der selvfølgelig er et andet funktionelt badeværelse i dit hjem.

Hvis du selv vælger at renovere badeværelset

Uanset størrelsen på dit projekt er der en tommelfingerregel, der næsten altid gælder: Et DIY projekt koster omkring det halve af et projekt udført af en professionel. Du køber materialerne selv og sparer arbejdskraft.

Når du har tegnet plantegningen for dit nye badeværelse, så prøv at beregne prisen for badeværelsesmaterialer, badeværelsesmøbler, tilbehør og andre dele. Fordobl det og få en ide om prisen, hvis du hyrer en professionel.

Hvis du vælger selv at renovere det hele, så vær opmærksom på, at der ved nogle ændringer på badeværelset er krav om, at du hyrer en autoriseret VVS-installatør, eksempelvis hvis du ønsker at ændre på rørkonstruktionerne. Tjek lovgivningen inden du går i gang.

Vær opmærksom på, at et gør-det-selv projekt også kan koste ro i sindet. Overvej rørene, flisearbejdet og nogle potentielle svære installationer - badeværelset er et af de sværeste rum at renovere selv.

Hvornår skal du vælge en professionel?

Ved renovering af badeværelse dukker der næsten altid nogle uforudsigelige problemer op - såsom at finde råddent gulv under et brusebad, der har lækket, eller rustne rør, der påvirker hele rørsystemet i hjemmet. Disse overraskelser kan virkelig sætte renoveringsprojektet i stå, hæve prisen og, medmindre du er meget handy, stresse dig i gør-det-selv projektet.

Så vær sikker på at have det med i tankerne, når du beregner. Det kan være det værd at vælge en professionel til at holde stressfaktoren nede og gøre projektet sikkert hele vejen igennem. Uanset er det en god ide at tale med en professionel om projektet, inden du går i gang, for at sikre dig, at du tager de rigtige beslutninger. Find en lokal VVS-installatør her.


Når du starter på din renovering af badeværelset, vil prisen naturligt være noget af det første, man tænker på. Men processen kan være mindst lige så vigtig. Du ønsker selvfølgelig, at renoveringen bliver en positiv oplevelse for dig og familien. Så glem ikke at inkludere bløde faktorer som tid, tålmodighed og ro i sindet, når du beregner din badeværelsesrenovering. For nogle ting kan ikke gøres op i penge.

God fornøjelse!

Er du klar til at snakke med en professionel om dit nye badeværelse?


Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration!

Flere inspirationsartikler og designtips