Problemer med kalk på badeværelset

Kalk i vandet på badeværelset

Kalk findes i undergrunden og derfor også naturligt i vores brugsvand. Nogle geografiske områder indeholder mere kalk end andre og kan derfor have større problemer med kalk på badeværelset og andre steder i hjemmet. For kalk findes alle steder, hvor der er vand, og sætter sig også i alle vandforbrugende installationer, som toiletter, håndvaske, badekar og cisterner.

Kalk kan nemt ses, hvis det sætter sig på badeværelsesprodukter, da kalken sætter sig som hvide eller hvidgule aflejringer, der kan være svære at få af.

Vær opmærksom på, at kalk er en udefrakommende påvirkning. Funktionsfejl forårsaget af kalk er derfor ikke omfattet af produktgarantien.

Fjern snavs og kalk i cisternen

Kalkaflejringer i skylle- og indløbsmekanik samt i pakninger kan let fjernes under rindende vand blot ved at bruge fingrene. Du kan se her, hvordan man afmonterer cisternekappen. Vær opmærksom på, at komponenterne inde i cisternen ikke er syreresistente. De må derfor ikke afkalkes kemisk.

Vedligeholdelsesvejledning ved kalk i sanitetsprodukter

Vores sanitet er belagt med en meget stærk og lukket glasur, Ifö Clean, der gør produkterne meget rengøringsvenlige, men ikke vedligeholdelsesfrie.

For at holde toiletskålen fri for kalk og snavs og bevare den rene og blanke glasur, er det nødvendigt at rengøre toiletkummen jævnligt. Ifö anbefaler mindst 1. gang ugentlig.

Vær opmærksom på, at de færreste rengøringsmidler til toiletter fra supermarkedet kan fjerne kalk. Det kræver et rensemiddel med syre. Denne type rengøringsmidler, også kaldet kalkfjerner, har en pH værdi på 2 - 3. Selve rengøringen udføres ved at påføre rengøringsmidlet på glasuren. Lad rengøringsmidlet virke et par minutter, hvorefter porcelænet renses med en børste eller svamp.

Er der opstået kraftige kalkbelægninger og misfarvninger, kan det være nødvendigt at lade rengøringsmidlet virke i længere tid, eller gentage behandlingen.

Blå striber i toilettet pga. kalk

Hvis der anvendes farve/duft indsatser som Ifö Fresh sticks, kan der komme blå striber i toilettet grundet kalk. Dette skyldes, at den blå farve fra indsatsen sætter sig i en kalkbelægning bagerst i toiletkummen. De blå striber fjernes derfor let ved at fjerne kalken.