3 TIPS TIL ET MERE MILJØVENLIGT BADEVÆRELSE


KOM GODT I GANG

At skabe et miljøvenligt badeværelse handler om at indrette rummet, så man får alt det man drømmer om, samtidig med at man kan have god samvittighed, fordi man ikke er gået på kompromis med miljøet. Vandforbrug er et oplagt sted at sætte ind, men valget af badeværelsesmøbler, toiletter, håndvaske osv. har også meget at sige.
 

1. VANDFORBRUG

Det sted i huset, hvor vi bruger mest vand er badeværelset, og en stor del af vandforbruget går til toiletskyl.

Særligt ældre toiletter kan være vandslugere og bruge helt op til 9 liter vand per skyl. Til sammenligning bruger et moderne toilet helt ned til 2 liter vand til et lille skyl og 4 liter vand til et stort skyl. Derfor kan man gøre meget for miljøet bare ved at udskifte det gamle toilet, og man vil også mærke det tydeligt på pengepungen.

 

2. Løsninger der holder længe

Øverst på listen, over ting vi kan gøre for miljøet, er at vælge kvalitetsløsninger, der holder længe. Det gælder også på badeværelset. Intet sted i huset får møblerne et ligeså hårdt liv idet de dagligt udsættes de for damp og store temperatursvingninger. Dette miljø skal møblerne være særligt udviklet til at modstå. 

 


Det kan være fristende at vælge en vild farve eller råt træ til badeværelsesmøblerne, fordi det trender lige nu. Men badeværelset kan sagtens få et moderne præg med smarte greb, lækre accessoires som let kan udskiftes, mens badeværelsesmøblerne består som det klassiske element i Nordisk design i indretningen.


3. DE SMÅ DETALJER

Der er mange små detaljer på badeværelset, der let kan udskiftes, uden at det påvirker den daglige velvære:

  • Skift plastiktandbørsten, kammen og hårbørsten ud med bambusvarianter
  • Brug genanvendelige vatpinde og vatrondeller
  • Brug et fast stykke sæbe eller fyld sæben i en flot sæbedispenser frem for plastikflasker som kun bruges én gang
  • Invitér eukalyptus indenfor i badeværelset. Den trives i det fugtige miljø, frisker renser luften og ser flot ud
  • Billeder: Accessories, eucaluptus
 Ifo sense møbeldesigner