Badeværelsestrends moodboard

Materiale- og farvetrends til badeværelset

Hvilke farver skal du vælge?

Som så mange andre af os, har du sikkert også brugt 2020 og 2021 på at lave opgraderinger i dit hjem. Det var trods alt et år, hvor vi værdsatte at bo i et veldesignet og imødekommende hjem.

Og når det kommer til dit badeværelse, som skal være det rum i hjemmet, der er designet til afslapning - om det er ved et forfriskende bad om morgenen eller et varmt bad sidst på dagen - kan valget af farve have stor betydning for, hvordan rummet påvirker dit humør.

Så hvis du overvejer, hvad og hvor, du skal optimere, så tag et kig på de nordiske farvetrends, som vil hjælpe dig med at skabe den rette atmosfære. Det er trods alt ikke sjældent designerne kigger mod nord for at få de bedste og flotteste designidéer.

Farvetrend 1: Det nordiske naturlige look

Bæredygtighed fortsætter med at være noget folk tænker over, når de designer deres badeværelse. I de kommende år vil vi se varme sandfarver, beroligende nuancer af grøn og træ-lignende nuancer af brun blive mere populære.

Men vær forsigtig: Effekten af farver kan virke forskellig afhængig af, om farven er omgivet af matte eller glatte overflader. Derfor er det vigtigt, inden du vælger vægfarve, at du ikke glemmer at tage hele badeværelsets indretning i betragtning og spørger dig selv, hvilke møbler og sanitetsprodukter, der kan komplementere farven på dit badeværelse.

Især i Norden kan et lyst og oplyst setup med rene kontraster mellem vægfarve og andre elementer være et godt valg. Naturlige materialer såsom træ og sten fungerer særligt godt med bløde nuancer af sandfarve og grå toner. Tænk på træpaneler placeret på en hvid væg og et lyst gråt badeforhæng eller dekorative elementer i bambus, rustikt træ og sand placeret foran en mørk grøn væg.

Farvetrend 2: Det nordiske elegante look

Nordisk design handler om at holde det minimalistisk. Hvis du er på udkig efter et mere simpelt, elegant look kan grå vægfarve være den rigtige farvetrend for dig. Mens lyse nuancer af grå er perfekte til at skabe en underspillet, minimalistisk atmosfære, så kan mørkegrå nuancer give et elegant look, særligt i kombination med mørke og matte håndvaske og brusesystemer.

Hvis du ønsker at tilføje lidt farve til badeværelset, giver grå farve et godt udgangspunkt for at tilføje kreative statements i stærke, modige farver på enkelte detaljer på badeværelset.

Overvej en blå vase til planten i vinduet eller farverig kunst, der lyser op på de grå vægge. Små og farverige elementer kan give badeværelset liv men stadig holde det overordnede udtryk elegant.


Fokus på bæredygtige møbler

Uanse,t hvilket look du beslutter dig for, så vær sikker på at investere i produkter, der er designet til at se godt ud i mange år og ikke vil gå af mode i nærmeste fremtid.

Essensen ved nordisk design handler om langtidsholdbare og stærke produkter. Vælg badeværelsesmøbler og bæredygtige løsninger, der er bygget af naturlige materialer som træ - dette passer både ind i det naturlige og det elegante badeværelsesdesign.

Det betyder også, at du skal gå udenom overdrevne dekorationer og andet, som du ikke har behov for. Følger du de nordiske trends, er det vigtigt gøre brug af pladsen rundt om os og tænke sig om en ekstra gang, inden der bliver tilføjet noget ekstra.

Luk naturen ind

I de seneste år er naturen kommet mere i fokus, blandt andet i takt med, at der bruges mere tid i naturen. Men husejere er også begyndt at bringe naturen med indenfor ved at fylde deres hjem med planter. Dette gælder også badeværelset.

Vi anbefaler at undgå sukkulenter, som foretrækker et mere tørt klima, og i stedet gå efter bambus, eukalyptus og orkideer. Alle tre planter lever i et fugtigt miljø og er modstandsdygtige over for både varme og kolde temperaturer.


Så mens vi alle ser frem til at tilbringe mindre tid fanget indenfor, er vi sikre på, at skønheden ved et godt designet og imødekommende hjem vil vare ved. Og vi tror på, at der ikke er nogen bedre tid til at dykke ned i badeværelsesinspirationen og give dit badeværelse det tidløse look.

Er du klar til at bringe farvetrends ind på badeværelset?


Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration!

Flere inspirationsartikler og designtips