FÅ BUGT MED DE STØRSTE BAKTERIEFÆLDER PÅ BADEVÆRELSET

Hvor gemmer skidtet sig?

At holde badeværelset fri for bakterier er mere relevant end nogensinde. Hænderne skal vaskes grundigt og hyppigt, og badeværelset skal rengøres, så bakterier ikke spredes rundt i resten af hjemmet. Selvom vi er gode til at være opmærksomme på hygiejnen, så gemmer bakterierne sig på steder vi ofte overser, som det er let at gøre noget ved. Følg disse enkle råd og undgå bakteriespredning i hjemmet. 

DE STØRSTE BAKTERIEFÆLDER ER DEM, VI IKKE KAN SE

Mens vi skurrer løs på toilettet for at få bugt med det kalk og skidt vi kan se, kan man let komme til at glemme, alle de bakterier man ikke kan se. Håndtaget på døren til badeværelset, stikkontakten, vandhanen og trykknappen på toilettet er alle steder man bør rengøre grundigt. Rækkefølgen er særligt vigtig her. Start med disse områder inden skuresvampen har været i kontakt med toilettet.

 

LUFT UD

Fugt er himmerige for bakterier og skimmelsvamp. Er badeværelset altid varmt og fugtigt så luft ud hver dag. Er der dårlig ventilation på badeværelset så lad i stedet døren stå åben, når badeværelset ikke er i brug.

GØR HÅNDKLÆDESKIFT TIL EN RUTINE

Hænderne er vasket grundigt med sæbe og er helt rene og bakteriefri. Så kommer de til håndklædet. Hvornår var det sidst, det blev skiftet? Håndklædet på badeværelset, som alle tørrer hænder i efter vask, er en stor bakteriefælde. Heldigvis er det let at gøre noget ved. Sæt en fast reminder på telefonen, så udskiftningen bliver fast, og der ikke går alt for lang tid mellem.

 


VÆLG BADEVÆRELSESPRODUKTER, DER ER LETTE AT RENGØRE

Hvis badeværelset skal renoveres, er der flere vigtige valg, der kan gøre livet lettere i forhold til rengøring de næste mange år frem.

  • Gå efter et toilet uden skyllekant, det er lettere at rengøre og en af de største bakteriefælde på toilettet forsvinder.

  • Gør badeværelset så ’touch free’ som muligt. Vælg f.eks. en vandhane med sensor eller en berøringsfri skylleknap på toilettet.

  • Vælg en håndvask uden indvendige kroge – en firkantet vask ser flot ud, men skidt og sæberester ligger tilbage når hænderne er vasket.

  • Vær opmærksom på kvaliteten. Toiletter, håndvaske og andre produkter i porcelæn kan se ens ud på overfladen, men der kan være stor forskel i kvaliteten. Vælger man ikke et kvalitetsprodukt, vil de næste mange år gå med unødig ekstra rengøring, fordi skidtet ikke er til at få af.