Sådan vælger du nye badeværelsesprodukter

Indhold:

Hvilke badeværelsesprodukter skal jeg vælge?

Der kan være flere grunde til, at I lige nu står og skal have lavet nyt badeværelse. Måske er I ved at bygge nyt hus, hvor I næsten kan få det som I vil. Eller også står I over for et gammelt badeværelse som skal renoveres, så I igen får et helt nyt badeværelse.  

Men lige meget hvilken situation I står i, er der mange overvejelser, når I skal til at indrette badeværelset. Hos Ifö har vi mere end 80 års erfaring med badeværelser (og 100 års erfaring med porcelæn!), så vi ved, hvad der er vigtigt at overveje, når man skal indrette et badeværelse. Et badeværelse som gerne skulle holde mange år ud i fremtiden, både funktionelt og designmæssigt. 

Valg af nye nye badeværelsesprodukter

Fælles for valg af toilet, håndvask og møbler til badeværelset er overvejelser om designet og udtrykket i badeværelset, samt størrelsen på badeværelset. 

Når I skal til at renovere eller bygge nyt badeværelse, kan det være en god ide, at starte processen med at finde inspiration. Du kan besøge vores inspirationsunivers, ligesom du også er velkomment til at besøge vores Ifö showroom så I kan opleve produkterne.   

Herefter kan en visualisering af hvordan I forestiller jer rummet indrettet være en god ide. Det kan være I vælger at inddrage en indretningsarkitekt eller en installatør, der kan give råd og vejledning i forhold til rørføring. Derudover har de måske et alternativ, som matcher dine behov endnu bedre, end de sanitetsprodukter du selv har fundet til dit badeværelse.  

Afdæk familiens behov

Hvad enten du vælger at planlægge dit nye badeværelse selv, eller får en professionel til at hjælpe, er det altid en god start at afdække familiens behov. Det kan nemlig godt have ændret sig. Måske er I blevet flere i familien? Eller færre? Det kan også være at din mobilitet har ændret sig og du ønsker et badeværelse, der er nemmere at bruge og bevæge dig rundt i. Det kunne være et toilet i en høj model.  

Har du kortlagt dine ønsker, kan en professionel rådgiver bedre vejlede om, hvilken løsning der vil være den helt rigtige for dig. 

Herunder finder du anbefalinger i forhold til de enkelte sanitetsprodukter til badeværelset. 

Ifö badeværelse med træ og sorte badeværelsesmøbler

Hvilket toilet skal jeg vælge?

Hvis du skal bygge helt nyt badeværelse og ikke er begrænset af eksisterende rørføring, anbefaler Ifö altid, at du vælger et væghængt toilet uden skyllekant. Det gør vi af den simple årsag, at de er nemmere at rengøre og at et væghængt toilet er pladsbesparende i et badeværelse.  

Når du vælger dit nye toilet, skal du overveje følgende:

 • Hvilket udtryk ønsker du i dit badeværelse? 
 • Hvor hygiejnisk og rengøringsvenligt skal toilettet være i sig selv, men også området omkring toilettet?
 • Er vandforbruget vigtigt for dig?
 • Hvor stort er dit badeværelse?
 • Er der eksisterende rørføring at tage hensyn til?

Væghængte toiletter

Et væghængt toilet har et let udtryk, hvor toilettet nærmest svæver over gulvet. Sammen med en cisterne skjult i væggen får man med et væghængt toilet et harmonisk badeværelse. Af æstetiske grunde vælger mange også et vægthængt toilet, når de renoverer deres badeværelse. 

Vælger du at toilettet også skal være uden skyllekant, får du et toilet, der både er pænt at se på, men også praktisk i forhold til rengøring. Toiletter uden skyllekant er nemlig lettere at holde rene. Toiletter uden skyllekant kalder vi hos Ifö for Rimfree.  

Er du i tvivl, om du skal vælge et standard væghængt toilet eller en renoveringsmodel? Se guiden her.

Fordele ved væghængte toiletter

 • Nemt at tilpasse badeværelsets design – du kan f.eks selv vælge skylleknap 
 • Toilettet er løftet fra gulvet – rengøringen bliver lettere 
 • Enkelt og moderne udtryk - cisterne og rørføring er skjult i væggen  

Gulvstående toiletter

Er dit nuværende toilet gulvstående, kan der godt være mulighed for at få et væghængt toilet, men en budgetvenlig løsning er at udskifte med endnu et gulvstående toilet. Henvend dig til en installatør, for at høre, hvad der er muligt. Find nærmeste installatør her.  

Fordele ved gulvstående toiletter

 • Rent og tidløst design 
 • Nemmere at reparerer  
 • Nemmere at installerer 

 

Ifö badeværelse i grønne farver

Hvilket badekar skal jeg vælge?

Bygger I nyt badeværelse og ønsker et badekar, skal du igen tænke over hvem I er i familien og hvilke behov I har. Er I en børnefamilie der skal bruge badekarret hele tiden, eller skal badekarret bruges til nydelse og velvære? Udover størrelsen på badekarret skal I tage stilling til materialet.   

Udskiftning af badekar

Skal du udskifte et badekar, kan du være begrænset af størrelsen på det eksisterende badekar. Er dit nuværende badekar et fritstående badekar, er det lettere at udskifte end, hvis du står med et indmuringsbadekar.   

Emalje- eller akrylbadekar?

Hos Ifö har vi badekar i emalje som mange kender fra et klassisk badekar. Derudover har vi badekar i sanitetsakryl, en overflade som man kender fra spabade. Der er fordele ved begge materialer.   

Fordele ved emaljebadekar

 • Stærkt og holdbart materiale 
 • Klassisk udtryk 
 • Nemt at rengøre 

Fordele ved et akrylbadekar

 • Blød overflade 
 • Holder godt på varmen 
 • Kan poleres op, hvis overfladen bliver ridset 

Ifö badeværelse

Håndvask til badeværelset

De 3 vigtigste ting du skal overveje når du skal vælge en ny håndvask til dit badeværelse er:  

 • Størrelsen på badeværelset 
 • Udtryk og design på badeværelset  
 • Hvor nemt vasken er at rengøre 

Størrelsen på badeværelset

Har du et stort badeværelse har du større frihed til at vælge håndvask. Måske skal du have to håndvaske, måske skal håndvasken monteres oven på bordpladen eller håndvasken skal have et underskab. 

Et lille gæstetoilet har måske kun plads til en klassisk væghængt håndvask – heldigvis findes de i mange elegante designs. 

Udtryk og design på badeværelset

Håndvasken skal bruges mange gange i løbet af dagen, derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige. Der er mange kombinationsmuligheder mellem vask og amartur, der kan skabe helt individuelle udtryk. Mangler du inspiration til dit badeværelse så kan du få inspiration her.  

 

Rengøringsvenlighed

Håndvasken på badeværelset bliver brugt rigtig mange gang i løbet af en dag og det stiller krav til hygiejnen og hvor let vasken er at rengøre. Hos Ifö er alle håndvaske lavet af porcelæn og belagt med vores Ifö Clean glasur der sikrer en glat overflade, hvor snavs og kalk har sværere ved at sætte sig fast. Hos Ifö er vores håndvaske designet harmonisk, uden skarpe hjørner. Det sikrer at overfladen er nemmere at rengøre.  

Ifö badeværelse i marmor med sorte badeværelsesmøbler

Vælg den rigtige bruseløsning

Når du skal til at vælge bruseløsning, så afhænger dine muligheder endnu engang af størrelsen på badeværelset og hvordan badeværelsets øvrige møbler er indrettet.  

Brusekabine eller brusevægge?

Hvis du har et badeværelse, hvor vægge og gulv skal beskyttes mod vand, kan det være en god ide at installere en brusekabine. Brusekabinen er en vandtæt løsning, der holder vandet inde i bruseområdet og holder resten af dit badeværelse beskyttet mod vandsprøjt.  

Brusevægge eller -døre er en elegant løsning i stedet for f.eks. et bruseforhæng. Brusevægge og -døre i glas dominerer ikke badeværelset og er samtidig nemme at rengøre. Har du et lille badeværelse kan det være en god ide at vælge brusedøre der kan foldes indad, når du ikke bruger badet, og dermed giver mere gulvplads i dagligdagen.  

Ifö badeværelse i lyst træ

Nye skabe og møbler til badeværelset

Vælg de rette skabe og møbler til badeværelset alt efter den plads du har, samt det udtryk du ønsker at opnå. Ifö serier af skabe til badeværelset er fleksible i forhold til dybde, bredde, farver og varianter, så de nemt kan tilpasses.  

I et lille badeværelse eller gæstetoilet kan du være begrænset af, at der kun er plads til små skabe. I et stort badeværelse har du mulighed for at vælge mere frit og afprøve flere muligheder. Her har du mulighed for at få en stor håndvask med bordplade, underskab og høje sideskabe. Før du vælger så tænk på, hvor meget du har behov for at opbevare på badeværelset.  

Det er også vigtigt at vælge specifikke møbler, der er lavet til at klare indeklimaet på badeværelset. Hos Ifö er alle badeværelsesskabe fugtbestandige, så de kan klare dampen fra et bad. De kan dog ikke tåle direkte vandsprøjt, så sørg for at tørre overflader af, der har været udsat for vand direkte. 

Ifö badeværelse