SKAB ET MILJØVENLIGT BADEVÆRELSE - 4 SPØRGSMÅL DER KAN HJÆLPE DIG PÅ VEJ

 

Kom godt i gang

At skabe et miljøvenligt badeværelse handler om at indrette rummet, så man får alt det man drømmer om, samtidig med at man kan have god samvittighed, fordi man ikke er gået på kompromis med miljøet. Stil disse 4 spørgsmål og du er godt på vej.
 
 

1. Hvor længe holder det?

Det er dyrt at bygge et nyt badeværelse, derfor er det vigtigt, at de løsninger man vælger holder længe – også for miljøets skyld. Den vigtigste forudsætning for holdbarheden er kvalitet. Særligt møbler skal være udviklet til at kunne modstå badeværelsets fugtige miljø, mens håndvasken, toilettet osv. holder længere med rengøringsvenlige overflader.
 
 

2. Hvor stort bliver vandforbruget?

60% af al vandforbrug i en gennemsnitlig husstand bliver brugt på badeværelset. Derfor er det vigtigt for både miljøet og pengepungen at vælge vandbesparende løsninger. Læs på emballagen, hvor mange liter vand toilettet bruger per skyl, og hvor mange liter vand der løber gennem bruser og vandhane i minuttet inden du køber.
 
 

3. Kan det repareres?

Ikke alle toiletter kan repareres, hvis de går I stykker. Kræver en reparation reservedele, er det en forudsætning at disse dele er tilgængelige for installatøren. Er de ikke det, må hele toilettet eller møblet udskiftes, hvilket er både dyrt og spild af naturens råmaterialer. Rådfør dig derfor med din installatør, inden du vælger.
 
 

4. Hvor kommer produkterne fra?

Vælg produkter som er produceret lokalt. Så er du sikker på at der er fuld fokus på at gøre produktionen så bæredygtig som muligt, og samtidig belaster transporten fra fabrikken til dig miljøet mindst muligt.