PLANLÆGNING


Kom godt i gang med planlægningen


Badeværelset er sikkert det første rum, du besøger om morgenen - og det sidste inden du går i seng. Det gør badeværelset til et af de mest vigtige rum i din indretning. Og når du skal bygge nyt eller renovere badeværelse, kræver det tid og ekstra omtanke, så du får den helt rigtige løsning.


Vi opfordrer altid vores kunder til at drøfte de forskellige indretningsmuligheder med fagfolk – VVS’ere, salgspersonale i vores showrooms eller arkitekter. Professionelle fagfolk ser nemlig andre muligheder og kan hjælpe dig med at skabe et elegant, funktionelt og sikkert badeværelse.

Muligheder

Den bedste måde at planlægge dit nye badeværelse på, er simpelthen ved at tegne grundplanen på et stykke kvadreret papir. Sørg for at markere døre og vinduer før du begynder med de større elementer, såsom badekar og håndvaske. Prøv at placere dem i forskellige hjørner af rummet eller på modsatte sider, for blot at se, hvordan rummet ser ud. Selvfølgelig vil det være lettere med et stort badeværelse end med et mindre rum. Der er naturligvis også andre ting, der spiller ind. Hvis du bygger nyt hus, kan du ofte selv bestemme størrelsen og formen på rummet. Hvis du renoverer et eksisterende badeværelse, er mulighederne ofte mere begrænsede.

Sådan bruger du rummet

Design bliver vigtigere og vigtigere, jo mindre rummet er. Der er mange måder, at spare plads på og skabe et badeværelse, der er både stilfuldt og funktionelt - selv med et lille rum. Eksempelvis er det nemt at spare plads med vores badekarsvægge.

Arbejd med fagfolk

Vælger du at få bygget dit nye badeværelse af professionelle, vil du aldrig fortryde det. Selvom du selv kan gøre meget af det forberedende arbejde og komme med input til indretningen, skal det meste af arbejdet stadig foretages af autoriserede fagfolk. Elektricitet og rørlægning er to områder, hvor du har brug for professionel hjælp. For at få styr på fugtbarrierer og gulvgradienter, skal du være en dygtig blikkenslager, og elektroniske apparater skal altid monteres af en autoriseret elektriker.

Sådan planlægger du din renovering

Start med at beslutte, om du vil renovere hele badeværelset, eller om du blot vil udskifte det gamle toilet og møblement. Prøv at tænke på din families behov. Hvilken slags toiletløsning foretrækker du? Har du brug for en ekstra håndvask? Vil et bad være nok, eller har du brug for et badekar i stedet?

Begynd at tegne

Når du tegner din grundplan på et kvadreret papir, skal du huske at markere placeringen af døre, vinduer og VVS. Placeringen af brusebadet og toilettet bestemmes normalt af den eksisterende VVS-installation i huset, men du har dog stadig frihed til at bestemme, hvor de øvrige elementer skal stå. Hvis du bor i en lejlighed, er dine muligheder mere begrænsede. I et hus har du større frihed, men du har også brug for professionel hjælp, som vil koste mere.

Lav et budget

Når du bygger et nyt badeværelse, er det svært at forudse alle omkostninger. Vægge, gulve, indretning og installationsarbejde kan ofte koste dig mere end forventet. Før du slår vægge ned, anbefaler vi dig, at fastsætte en økonomisk ramme for hele projektet. Det er næsten umuligt at forudsige alle omkostninger, men det er altid en god ide at lave et estimat. Husk at tilføje en lille smule ekstra økonomisk råderum for at være på den sikre side. Du kan naturligvis holde dine omkostninger nede, hvis du selv kan gøre meget af arbejdet og ikke har brug for professionel hjælp til alt.

Find inspiration

Det kan være svært at vide præcis, hvordan du vil have, at dit badeværelse skal se ud. Prøv at skabe et overblik ved at indsamle billeder af mønstre, du kan lide fra forskellige boligmagasiner. Ved at studere billederne, vil du hurtigt finde ud af, hvilke du kan lide. Måske er det væggenes farve, den hyggelige belysning eller de smukke materialer, som du forelsker dig i.

Der er meget inspiration at finde her - men du er også altid velkommen til at besøge vores forskellige udstillinger, hvor du kan se et bredt udvalg og forskellige løsninger.  Det er ofte en god idé fysisk at opleve overflader, materialer og funktioner på vores forskellige elementer.