SLOW FASHION MED DESIGNKLASSIKERE PÅ BADEVÆRELSET

Slow Fashion

Et nyt begreb er ved at indprente sig i danskernes/svenskernes/nordmændenes bevidsthed: Slow fashion. At handle ansvarligt ved at vælge tidløst design af høj kvalitet og tænke på miljøet frem for at hoppe med på de nyeste trends. Slow fashion er startet i tøjindustrien men har bredt sig boligen. Slow fashion er særligt relevant på badeværelset, fordi det kan være en omkostningsfuld affære at skifte stilen når først fliserne er lagt og toilettet installeret.

TILBAGE TIL RØDDERNE

Slow fashion handler om at søge tilbage til rødderne og de gamle forbrugsmønstre, hvor det der afgjorde, om sofaen skulle udskiftes, ikke var om den var moderne, men om den var slidt op. Er badeværelset gammelt og slidt, kan der være gode grunde for både miljøet og pengepungen til at renovere. F.eks. bruger ældre toiletter unødigt meget vand. Men at have en langsigtet horisont og en slow fashion tilgang til det nye badeværelse, er en rigtig god idé.


HVAD ER PÅ MODE OM 15 ÅR?

En god øvelse, når man skal vælge produkter til badeværelset, er at spørge sig selv, hvordan man vil synes om det badeværelse, som man er i gang med at skabe om 15 år, og ikke mindst, hvordan man vil bruge badeværelset i fremtiden. Vil farven på fliserne stadig være moderne? Vil indretningen stadig passe til familiens behov? Hvor der er i dag skal være et puslebord, er der om 10 år brug for ekstra plads til teenagere foran spejlet. Om 15 år er man måske oppe i årene, hvor man måske ikke er så mobil og har brug for mere plads.

 

Er man ved at opdatere en 70’er villa kan det være fint at føre nogle af de gamle detaljer med over i det nye design. Opfører man nyt, har man naturligvis mere frie hænder, men også her gælder det om at være tro mod den stil, som bliver lagt i resten af huset. Hvis man ønsker spræl på farverne på badeværelset, kan en løsning være at vælge pudsede vægge frem for fliser. Vægfarven er let at ændre, mens fliserne er en mere permanent beslutning. 

 


VÆR TRO MOD HUSET

At vide, hvad man skal vælge på badeværelset, når man skal have de langsigtede briller på, kan virke som en umulig opgave. Et godt pejlemærke er at være tro mod huset. Bor man i en ældre murmestervilla, vil et klassisk design f.eks. med klinker i ældre stil stå godt til.

 

 

Når det gælder badeværelsesmøbler, så er der ikke på samme måde designklassikere der går igen, men et godt bud på et slow fashion møbel er et, hvor design og farvevalg er enkelt og overfladen er skabt til at modstå mange år med høj luftfugtighed og store temperatursvingninger. Det kunne f.eks. være Ifö Sense badeværelsesmøblet. 


GÅ EFTER DESIGNKLASSIKERE

Der er flere designklassikere på badeværelset, som trods de meget få ændringer i det ydre design, stadig er smukke i dag. Vola er et godt eksempel. Vola vandhanen ser i dag stort set ud som den gjorde i 1969, hvor den vandt sin første designpris. Det samme gælder toilettet Ifö Spira Art. Toilettets organiske kurver og blanke, hvide porcelænsoverflade ser stadig ud, som den gjorde for mange år siden. Mange ville i dag vælge at få toilettet op på væggen og vælge et toilet uden skyllekant. Et udtryk som helt sikkert også vil holde de næste mange år. 

Ifo sense møbeldesigner