De største trends på badeværelset i 2022

 

TRENDS I 2022

Få stylist Katrine Rougs bud på de tre største trends på badeværelset i 2022 og lad dig inspirere til indretningen af dit eget badeværelse.
 
 

Hele paletten

Efter flere årtier hvor alt har været hvidt i hvidt, er der de seneste år kommet en modtendens hvor farver igen er blevet populære. Med farver kan man virkelig skabe stemning og personlighed. Hele farvepaletten er i brug lige fra helt sarte toner til kraftige pangfarver - også på badeværelserne.
 
Hvor det til at starte med primært var vægfarverne der blev leget med, så ser vi nu at farver kan tilføjes rummet på mange måder. Står man overfor en større renovering er det oplagt at overveje farvede fliser, der er mange flotte muligheder lige fra natur sten i forskellige nuancer som grøn, rosa, brun og blå, til keramiske fliser der har et mere mættet udtryk.
 
 
 

Blå er det nye sort

En anden og enklere måde at forny badeværelset med farver på er at udskifte møbler. Mange vælger ofte hvide eller grå møbler som det sikre valg, men jeg tror på at blå er ved at blive en ny klassiker indenfor badeværelsesmøbler. Der er en naturlig reference til vand og hav som jeg godt kan lide til netop baderummet, og blå komplimenterer stort set alle andre farver, så der er rig mulighed for stadig at kunne personliggøre rummet på andre måder.

Små detaljer som farvet badeforhæng eller gardin, håndklæder, urtepotter og evt. kunst på væggene kan være med til at sætte den afsluttende prik over i’et.

 

Det naturlige valg

At invitere naturen indenfor i hjemmet, også på badeværelset, er en trend vi har set i mange år, men det er en trend der bliver ved med at udvikle sig og jeg bliver nødt til at fremhæve nogle af de raffinerede muligheder der er kommet til de seneste år.

Forskellige træsorter

Hvor man tidligere kun så træ på badeværelset i form at et gammelt fyrretræsloft eller et levn af en sauna, så laves der nu badeværelsesmøbler med forskellige træstrukturer; valnød, elm og eg i forskellige varianter. Møbler med trælook giver et varmt og blødt modspil til rummets ellers hårde overflader og det er et klassisk valg som jeg anbefaler til mange. Særligt de mørke træsorter vil vinde indpas i 2022. 

Vild natur

Jeg har svært ved at skjule min begejstring over de ressourcer som naturen har at byde på når vi taler indretning af badeværelset. Marmor har været en eksklusiv klassiker i flere årtusinder, men indenfor de seneste år er der kommet øget fokus på andre og flere varianter af natursten som virkelig giver stemning og er med til at give personlighed til et rum. Det der før ansås som ’fejl’ i sten, er nu vendt til at blive anerkendt som noget særligt, og med natursten kan man virkelig skabe et helt unikt rum.

 

Flere tips og tricks

I vores store blogarkiv har vi samlet en række tips og tricks omkring farver, materialer, indretning og valg af produkter. Det gør det nemmere for dig at træffe den rigtige beslutning, når du er i gang med at renovere eller bygge nyt badeværelse.