Ifö
Ifö badeværelse

5 badeværelsestrends, der holder på sigt

Badeværelset er ikke længere bare et funktionelt rum. I 2024 er det et sted for afslapning, velvære og personlig stil.

Stylist og indretningskonsulent Katrine Roug kommer her med sine bud på tendenser til badeværelset i 2024.

”Når jeg vælger farver og materialer til et badeværelse tænker jeg altid langsigtet. Det skal være noget der holder i rigtig mange år, både i kvalitet og stil. Vigtigst er det at vælge noget, der passer til resten af boligen, både arkitektonisk og stilmæssigt.”

Småt men godt med rene linjer

En af de tendenser der ses mere og mere er downsizing. Generelt bliver der tænkt mere over, hvilke kvadratmeter der er nødvendige, når der bygges nyt.

“Flere familier ønsker to store badeværelser, men min anbefaling vil være at lave det ene til et lille gæstetoilet i stedet. Det er både mere økonomisk og pladsbesparende. På det mindre toilet er det almindeligt at vælge en lille vask, men overvej om du har mulighed for at få plads til et badeværelsesmøbel i stedet. Kombineret med et toilet med helt glat overfalde, giver det et roligt udtryk. Fører du gulvflisen op ad væggene skabes en større rumfølelse. Og du skal ikke være bange for at vælge en flise med mønster. Faktisk er det er godt sted at starte, hvis du vil tilføje lidt mere karakter til boligen.”

Kan man få for meget opbevaringsplads? Nej!

Et tip, der gælder uanset størrelsen på badeværelset, er at tænke god opbevaring ind fra start, så toiletsager og håndklæder kan gemmes væk. Det giver et minimalistisk rum, der samtidig er praktisk og nemt at rengøre.

“Man kan aldrig få for meget opbevaringsplads. Flere skabe sammen giver visuel ro, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan sammensætte skabe i forskellige størrelser og farver. Prikken over i’et ved opsætning af en skabsvæg er at tilføje et maleri eller en plante. Det giver personlighed og stemning.“

Vovet og farverig eller helt naturlig?

To tendenser går igen, når man taler fliser til badeværelser. Den ene er vovet og farverig:

“Selvom eksempelvis blå sildebensfliser i changerende nuancer ”larmer” mere end ensfarvede fliser, har det alligevel et tidløst udtryk, der kan holde i mange år.”

“Naturfliser og keramiske fliser i naturfarver er den anden store trend, og det er en fantastisk mulighed for at bringe naturen ind på badeværelset. Terrazzo i nye nuancer, farver og størrelser, natursten med fossiler og fliser med skiferlook er blandt mine personlige favoritter.“

Inspireret af naturen og det nordiske vejr

“Jeg arbejder i år med en farvepallet inspireret af den nordiske natur. Morgendis, løv og strandsten mikset med nogle af naturens tungere kræfter som granit, marmor og træ. De små detaljer som materialevalg til armatur og greb er med til at skabe det færdige udtryk. Rustfrit stål og krom er klassisk, mens sort er med til at skabe et mere moderne udtryk og messing giver varme til rummet.“

Hvordan ser dit drømmebadeværelse ud?

Vi har lavet et simpelt værktøj, hvor du kan afprøve forskellige løsninger til dit nye badeværelse. Du kan indsætte badeværelsesmøbler, spejle, brusevægge og toiletter samt teste farver på både møbler, gulve og vægge. Kun fantasien sætter grænser.

Det gør det let at visualisere dit badeværelse, inden du tager store beslutninger.

Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration

Se andre inspirerende artikler