Ifö badeværelse

Ifö i dag

Historien om Ifö begynder ved en smuk skovsø i Sverige – Ivösjön. Her blev et kalkbrud i 1887 starten på en ung iværksætters drøm om at skabe porcelænsprodukter. Du finder Ifö samme sted i dag – i Bromölla. I over hundrede år har vi arbejdet med porcelæn, og Ifö er i dag markedsleder i Norden inden for sanitetsprodukter.

Selvom produktionen er moderniseret, er traditionelt håndværk stadig i centrum. Med en nordisk designlinje bringer vi naturen indenfor og kombinerer æstetik og funktionalitet.

Naturens farver og materialer går igen i vores interiør. Stilen passer til dig, der ønsker et hjem med harmoni og kvalitet i udtrykket. Vi vælger materialer med høj kvalitet og holdbarhed. Vi mener, at hverdagen skal være enkel.

Derfor designer vi funktionelle løsninger, der udnytter pladsen og er hygiejniske og nemme at rengøre. Når du vælger Ifö, vælger du nordisk design.

NORDISK DESIGN Vores design er baseret på respekt for nordiske designtraditioner.

Vi værdsætter funktionalitet, rene linjer og lang levetid. Alt dette er baseret på en tankegang om at bringe følelsen af natur ind i huset og gøre det ved at udnytte pladsen bedst muligt og ved at bruge naturlige materialer som træ og sten.

Det barske klima har tvunget nordboere til at sætte brugervenlighed over alt andet. Derfor indgår enkelhed også som en naturlig del af designfilosofien.

Hvad er hovedelementerne bag nordisk design?

• Simple silhuetter og fokus på naturlige materialer.
• En overvejende neutral farvepalet for at skabe harmoni.
• Brug af naturlige materialer som træ, sten og porcelæn.

Bæredygtighed

Når det er muligt, stræber vi efter at vælge kvalitet frem for billig masseproduktion.

Hvorfor? Fordi det er nøglen bag holdbarhed, enkelhed og funktionalitet. Vores mål er at lave produkter, der holder i mange år. At vælge produkter af høj kvalitet, der holder i årevis, er en af de vigtigste fokusområder for os.

Holdbare produkter

Ressourcebesparende og holdbare produkter er kernen i alt, hvad vi laver. Vi arbejder hårdt på konstant at udvikle vores produkter ud fra princippet om, at igennem et produkts livscyklus, fra indkøb af materialer til selve brugen af produktet, skal produktet altid være bedre end det gamle ud fra et miljømæssigt perspektiv.

Vi garanterer, at reservedelene er tilgængelige i 10 år efter, at produktet er taget ud af produktion, så det er altid muligt at skaffe reservedele.

Hvad har vi gjort i praksis?

• Lavt vandforbrug: Vi var de første til at introducere henholdsvis stort og lille skyl og har siden presset skylningen ned til 2/4 liter. Vandforbruget er således op til 33 % lavere end ved andre toiletter.

• Ingen tungmetaller: Alt vores porcelæn er 100% fri for tungmetaller.

• Naturmaterialer: Porcelæn er et naturmateriale. Vores specielle porcelænsbehandling gør, at produkterne holder i mange år. Ved afslutningen af produktets livscyklus knuses porcelænet og bruges til vejbelægning eller lignende.

• Lokal produktion betyder mindre transport: Vores produkter produceres i Norden, på vores fabrikker i Sverige og Finland, hvilket betyder kort transport fra fabrik til kunde.

• 10 års reservedelsgaranti: Vi garanterer, at du kan skaffe reservedele til dine produkter 10 år efter, at produktet er udgået. På den måde sikrer vi, at vores produkter holder længere, og at en lille reservedel ikke behøver at være årsagen til, at du straks skifter toilet, håndvask eller andre produkter, hvis de går i stykker.

• Emballage: Vi pakker vores produkter med et minimum af emballagematerialer og har netop ændret vores kartoner, hvilket har reduceret vores CO2-udledning med 6 %.

Let at rengøre

Hvor forholdet mellem natur, design og teknologi spiller en nøglerolle i vores design, er renhed et af nøgleelementerne i vores produkter. Når et badeværelsesprodukt er nemt at rengøre, er det mere hygiejnisk, hvilket betyder færre bakterier. Nuvel, hvad gør et badeværelsesprodukt nemt at rengøre? Materialevalget har betydning for, hvordan forskellige overflader tager imod snavs og støv. Dette omfatter porcelænets glasur på toiletter og håndvaske samt badeværelsesmøblernes overflade og materiale. Vores produkter er et resultat af mange års forskning og udvikling inden for avanceret overfladeteknologi. Produkterne er desuden designet til at have så få unødvendige samlinger, huller, hjørner osv. for at reducere mængden af snavs og bakterier.

Rimfree® teknologi

En af de teknologier, der har revolutioneret renligheden af vores toiletter, er Ifö Rimfree®-teknologien. Rimfree® betyder, at toilettet ikke har nogen skyllekant, hvor snavs og bakterier kan gemme sig. Videoen viser, hvordan denne banebrydende teknologi fungerer.

Få inspiration fra Ifö brochurer

Vil du forny dit badeværelse eller lave en komplet renovering?
Kig vores badeværelsesbrochurer igennem for mere inspiration!